Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor!

Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor!

Kamuda tasarruf tedbirleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dikkat çektiği önemli adımlar atılıyor. İlk etapta, kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihtiyaç fazlası olarak belirlenen toplam bin araç hızla satılacak. Ayrıca, zorunlu olmayan tüm servisler kaldırılacak ve çalışanlara ulaşım kartı verilecek. Bu kararlarla, devletin harcamalarında ciddi bir düşüş sağlanması hedefleniyor.

Kamuda araç kiralama son bulacak

Kamudaki araç kiralamalarına da aşamalı olarak son verilecek. Sözleşmeleri biten araçların yerine yeni kiralama yapılmayacak. Bu sayede araç sayısında azalma bekleniyor.

Zorunlu olmayan tüm servisler iptal edilecek

Zorunlu olmayan tüm servislerin iptal edileceği duyuruldu ve kamu personelinin bu değişiklikten etkilenmemesi için önlemler alınacak. İhtiyaç halinde, kamu çalışanlarına otobüs-metro kartı sağlanacak. Geç saatlere kadar çalışan veya nöbet tutan personelin eve dönüşü ise toplu olarak sağlanacak; bireysel olarak değil. Kamu araçları bir havuzda toplanacak ve ihtiyacı olanlar bu havuzdan araç talep edecek. Tek kişilik seyahatler yerine, aynı anda 3-4 kişiyi taşıyan araçlar tercih edilecek. Bu adımlarla hem araç kullanımında hem de yakıt tüketiminde tasarruf sağlanması amaçlanıyor.

Kamuda 115 bin araç bulunuyor

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde toplamda 115,904 taşıt bulunuyor. Bu araçların %62’si savunma ve güvenlik hizmetlerinde, %9’u sağlık hizmetlerinde, %7’si tarım ve ormancılık hizmetlerinde, %7’si eğitim hizmetlerinde, %4’ü adalet hizmetlerinde ve %11’i ise diğer idarelerce yürütülen hizmetlerde kullanılıyor. Sağlık, güvenlik gibi zorunlu alanlarda ihtiyaç kadar araç kullanımı devam edecek.

Kamuda gereksiz harcamalar ortadan kaldırılacak

Irak dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması hedefleniyor. Bunu anlamak önemli. Bütçeler bu doğrultuda revize edilecek, şu anda bu yönde çalışmalarımız var. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerine kadar tüm harcamalar incelenecek. Gerçek ihtiyaçlar belirlenerek ihtiyaç dışı harcamalar önlenmeye çalışılacak. Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak zorundayız. Bunu yapmak için kararlıyız. Önceliğimiz, kamu harcamalarında tasarrufu uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır. Bunun başarıldığını daha önce gördük, tekrar başaracağız.”  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir